Wattmätare

Mät effekten dina ben producerar

Wattmätare

Om sidan

Att hitta rätt wattmätare är definitivt inte lätt, det finns så mycket information att ta in innan man får en komplett bild av vad som är bra eller dåligt. Mycket är också personligt så t.ex. hur man tränar, använder man olika cyklar vid träning/tävling, behöver man skifta cykelhjul ofta med mera.

Men denna guiden hoppas vi att vi kan hjälpa dig att hitta rätt effektmätare/wattmätare för din cykel och dina personliga krav. Wattmätare är inget nytt men det är på senare år som det verkligen har slagit igenom då det visar så pass mycket information som annars inte var tillgängligt på genom några knapptryckningar.

För många var det enda sättet att antingen mäta puls men även känna efter känsla hur pass hårt man belastar kroppen under träning eller tävling. Detta är ingen enkel sak, speciellt inte när det är dags för tävling då hjärnan är taggad till max och den bara vill börja med att maxa redan från start och det är oftast då man träffar den där välkända väggen. Den osynliga väggen. Vi har alla drabbats av den så det är inget konstigt, men med en wattmätare går den ganska enkelt att undvika då man får information, svart på vitt.

Denna sida är ständigt under utbyggnad så fler guider kommer komma i framtiden, bland annat hur man på bästa sätt utnyttjar denna resurs eller verktyg för att maximera sin träning. Vi kommer även gå in på att skriva samt även recensera enskilda produkter av wattmätare, lista fördelar och nackdelar med de olika produkterna.

Wattmätare är en ganska så dyr sak så det är kanske inte tillför den där hobbycyklisten som roar sig med lite cykling på helgerna, så länge du inte har tillgång till en den pengar. Vill man ha en bra wattmätare så är det ungefär 10 000 SEK som det kostar, då är det också en produkt som håller topprestanda och de flesta funktionera som kan tänkas önskas.

Läs mer om våra partners här.