Köp online

Utbudet av wattmätare i Sverige har länge varit ganska så dåligt, men de senaste åren har det tagit fart och priserna ser också ut att vara på väg ner. Effektmätare eller wattmätare har länge bara varit möjligt för de som verkligen har tillgång till stora pengar, men nu när mätinstrumenten är på väg ner har allt fler börjat få upp ögonen. Det är kul att se att utvecklingen faktiskt går framåt för många hade haft stor nytta av en wattmätare för att maximera träningen, men även prestera bättre under tävlingar.

Cykelkraft

Cykelkraft har ett relativt bra utbud av wattmätare och säljer bland annat produkter som SRAM Red 22/10, men även storsäljaren från Garmin som heter Vector 2. De kör en hel del kampanjer och reor så håll utkik.

Besök Cykelkraft

Wiggle

Wiggle har nog det största utbudet av wattmätare/effektmätare på svenska marknaden. De har modeller som PowerTap P1 pedaler, PowerTap för hjulnav bak, Garmin Vector 2, Rotor INpower Flow MAS och PowerTap G3.

Besök Wiggle

Köp wattmätare online

Det är bästa är att köpa sin wattmätare online, den lokala cykelbutiken lär inte ha dessa saker inne så länge inte cykelaffären är nischad inom detta. Det är också betydligt billigare att köpa online då handlarna har mindre omkostnader.

Är du osäker på mått eller vilka storlekar så ta kontakt med handlaren online, de har kunskapen huruvida det kommer passa eller inte. Känner du dig osäker kring montering så ta hjälp av din lokala cykelreparatör eller så kollar du på Youtube efter installationsklipp. Det finns nästan installationsfilmer till alla modeller på YouTube och det mesta är ganska straight forward.

Exempel på installationsvideo - Garmin Vector 2